stranger things

By Çınar - Temmuz 15, 2019




Selam,  görüşmeyeli nasılsınız?  Yoğun zamanlar geçiriyorum bu aralar aslında klasik yaz tatili olayı bu benim için. Bir kaç gün önce üçüncü sezonu çıkan ve benim favori dizimi tanıtmaya geldim!!  Hadi hemen geçelim.

Künye

Tür:
Dram,  fantastik,  gerilim

Ülke:
ABD


Yönetmen:
Matt Duffer,  Ross Duffer

Oyuncular:
 Winona Ryder,  Millie Bobby Brown, David Harbour,  Finn Wolfhard

Sezon sayısı:
3+

Bölüm Sayısı:
25+ 


Konu:
''Dizi 1980'li yıllarda New York eyaletine bağlı bir liman kasabası olan Hawkins'te geçmektedir. Genç bir çocuk gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ailesi, arkadaşları ve yerel polisler çocuğun ortadan kaybolması ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatarak gerçeği açığa çıkartmaya çalışırlar. Olayın soruşturması derinleştikçe gizli hükümet deneylerinin yapıldığı olağanüstü bir gizemin içine çekilirler. Annesi (Winona Ryder) çocuğunu alabilmek için korkunç doğaüstüDizi 1980'li yıllarda New York eyaletine bağlı bir liman kasabası olan Montauk'ta geçmektedir. Genç bir çocuk gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ailesi, arkadaşları ve yerel polisler çocuğun ortadan kaybolması ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatarak gerçeği açığa çıkartmaya çalışırlar. Olayın soruşturması derinleştikçe gizli hükümet deneylerinin yapıldığı olağanüstü bir gizemin içine çekilirler. Annesi (Winona Ryder) çocuğunu alabilmek için korkunç doğaüstü güçlerle yüzleşmek zorundadır. Aktör David Harbour kasabanın şerifi olarak dizide rol almaktadır.''
Yorumum
Dizi seksenlerde geçtiği ve benim aşırı nostalji aşığı birisi olduğum için ilgimi çok çekmişti dizinin her sezonunu bir günde bitirdim zaten aşırı kısa ve çok sürükleyiciydi. Sezonları tek tek yorumlayacak olursam şu şekilde olurdu:  birinci sezon;  diziyi ve canavarı tanıtan güzel bir sezondu ilk başta tanıtıp bir kaç bölüm içinde hemen olaya giriliyor olması insanı sıkmadı. İkinci sezon;  olması gereken bir sezondu kesinlikle çünkü canavarımız yaşadığını hala ölmediği anlamıştık yeni karakterler ile dizi aşırı iyi ilerlemişti. Üçüncü sezon olmasaydı pek vurmayacak bir sezondu evet diziye doymamıştık ama diziyi uzatmak için bence biraz saçmalamışlardı..  Ama çekimleri, mekanları olarak en iyi sezon kesinlikle buydu.  Bence diziyi izlediğiniz anda diziyi daha önce neden izlemedim diyeceğiniz aşırı sürükleyici bir dizi,  ve oyuncu kadrosu çocuk diye izlememezlik etmeyin asla çocukların oyunculuğu bir çok yetişkin oyuncudan daha iyi olduğu kesin.


Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim bir sonraki yazıma kadar kendinize iyi bakın!! 


  • Share:

You Might Also Like

9 Yorumlar

  1. evet seviyom ben deee :) ay neler yapıyon tatilde kiiiii nasıl bir yoğunluk yaniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıradan şeyler aslında, akraba ziyareti, spor, arkadaşlar, alış-veriş....

      Sil
  2. Bu diziye başladım ama devamını getiremedim. Bir daha deniycem ama :) Bu arada bana da beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyor musun ilk izlediğim zaman ben de yarım bırakmıştım sonra kesin izle falan dediler ben de izledim tekrar cidden baya pişman oldum önceden izlemediğime ilk bir-iki bölüm biraz sıkıcı ama devamı güzeldi.

      Sil
  3. Ben de yarım bırakanlardanım, tekrar başlayayım o zaman :)

    YanıtlaSil
  4. İzleyeceğim öyle bir anlattın ki merak ettim

    YanıtlaSil
  5. merhabaaaa... takipteyimmmm... deepcim den buldum sizi.... https://duvartakvimi.blogspot.com...ziyaret etmek istersen....sevgilerimle...
    stranger things ailemizin en favori dizisi yeni sezonu bekliyoruz heyecanla...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba.Blogunuz oldukça hoş ve dolu sizi yeni keşfettim ve takibe aldım.Zaman ayırmak isteyip bloguma uğrarsanız çok mutlu olurum.Sağlıcakla Kalın.

    https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Blogunuzu sık sık ziyaret ediyorum.Oldukça dolu ve yararlı emeğinize sağlık.Zaman
    ayırmak isterseniz,yeni açtığım blogumu takip ederseniz çok mutlu olurum.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum yapmak konusunda hiç çekinmene gerek yok, aksine yorumlar beni motive ediyor.